Radcowska gra terenowa – zabawa na orientację, piknik – Puszcza Darżlubska k. Wejherowa – 18.09.2021

Radcowska gra terenowa – zabawa na orientację, piknik – Puszcza Darżlubska k. Wejherowa – 18.09.2021

Szanowne Koleżanki i Koledzy, radcy prawni i aplikanci radcowscy,

na zakończenie kalendarzowego lata zapraszamy Was na spotkanie integracyjne połączone z zabawą terenową – poszukiwanie utraconych paragrafów.

Jest to zabawa rekreacyjna dla radców prawnych i aplikantów, łącząca w sobie próbę umiejętności poruszania się w terenie z mapą, znajdowania ukrytych punktów i rozwiązywania zadań-zagadek. Mile widziane dzieci.

Trasa, umiejscowienie punktów oraz zadania przed rozpoczęciem imprezy objęte są tajemnicą.

Dwa poziomy trudności: trasa zielona (familijna) i czarna.

Kompas (tradycyjny lub dostępny przez aplikację w telefonie) może pomóc w znalezieniu punktów.

Zaskakujące i niezwykle trudne do rozwikłania zagadki przygotowane kolejno przez: komisję ds. sportu, integracji i turystyki, komisję doskonalenia zawodowego, komisję ds. kultury, komisję ds. współpracy z zagranicą, komisję ds. praw człowieka.

Na uczestników czekają nagrody oraz – na zakończenie imprezy – piknik na terenie parkingu leśnego, Leśnictwo Kąpino  https://goo.gl/maps/bom3wmuG2pQtJvceA.

Parking Leśny, Osada Leśna 8, 84-200 Kąpino

Udział w imprezie jest bezpłatny.

Zbiórka 18 września 2021 r. (sobota) o godz. 10:00 na terenie parkingu leśnego Kąpino.
Osoby, które nie dysponują własnym transportem prosimy o zgłaszanie zapotrzebowania do izby wraz ze zgłoszeniem.
Zgłoszenia prosimy kierować pod adresem mailowym: oirp@oirp.gda.pl pod hasłem “Poszukiwanie utraconych paragrafów” lub telefonicznie w sekretariacie izby oirp@oirp.gda.pl
Jest także możliwość wzięcia udziału w Rajdzie rowerowym. Start rajdu w tym samym miejscu, co zabawy terenowej.
Szczegółowe informacje: https://oirp.gda.pl/aktualnosci/ogolne/i-rajd-rowerowy-okregowej-izby-radcow-prawnych-w-gdansku-18-wrzesnia-2021/

Menu:

Dania na ciepło (podane w roll topach)

– pierś kurczęcia w sosie morelowo-figowym na smażonych kopytkach z parmezanem i ziołami

– smażony czarny dorsz marynowany w soi, czosnku i limonce na ryżu z dodatkiem trawy cytrynowej i kolendry

– glazurowane warzywa w sezonie w maśle ziołowym

Bar sałatkowy (sałatki do własnej kompozycji)

– selekcja sałat: lodowa, rollo rosso, rollo bianco, radicchio, rzymska

– warzywa do własnej kompozycji: 3 rodzaje papryki, ogórki, pomidory, oliwki, czerwona cebula, cukinia, kiszony ogórek, kukurydza, ostra papryka, ciecierzyca, rzodkiew,

– dresingi: klasyczny winegret, sriracha, miodowo-musztardowy, jogurtowy z miętą

– dodatki: żurawina, słonecznik, grzanki, pestki dyni, rodzynki, siemię lniane,

Słodkości:

– sernikobrownie z malinami

– sernik z białą czekoladą na ciasteczkowym spodzie

– placek z jagodami pod migdałową kruszonką

Zimne przekąski:

– mini wrapy z marynowanymi warzywami i hummusem

– taco z szarpaną wieprzowiną i warzywami

– taco z wędzonym serem, tofu i salsą pomidorowo-kolendrową

Napoje:

– kawa i herbata + dodatki

– woda z miętą

Ognisko:

– kiełbaski + ketchup, musztarda

– pieczywo